Långpass idag!

Vid det sista passet som löpargruppen körde avslutade jag med att dela ut hittaut.nu kartor för Göteborg. Hitta ut är en satsing för att främja hälsa och friskvård samt stimulera folk att komma ut i skog och mark och upptäcka den fantastiska sporten orientering. Mer info hittar du på www.hittaut.nu.

Idag var det min tur att ge mig ut och pröva. Efter en tid med mycket lite träning där träningen känndes som måste så känndes det idag som vill. Så på med skorna, kitta up löparvästen (ultimate torsopack) med vatten, resorb, energibars (hemgjorda bars som snabbt blev till hemgjord musli), mobiltelefon, pengar, bandage samt kart och kompass.

Jag kunnde inte hålla mig ifrån att ta alla 65 kontrollerna i ett svep vilket innebar att det blev en hyfsat lång runda idag. Jag började på norra Gudheden och sen bar det av söder ut för att därefter lägga ett par timmar i Ängårdsbergen. Började i norra änden sprang till den södra sen upp till den norra igen, vände söder ut för att avsluta med en nordlig vända till och ut i den västar delen av Ängårdsbergen. Inne i Ängeårdsbergen fick jag sällskap av min mycket gode vän Olof.  Som gjorde mig sällskap i några timmar.

Efter det var det Frölundas tur för att sen följas av kriningelikrokar i skogarna kring Rudalen. Efter en kortsväng på Högsbohöjd var det dax för Påvelund. Näst på tur var området strax öster om Kärringberget och sen sicksacka jag mej igenom Nya varvet och Rödasten. Upp till Gråberget och vände där ner mot den stora gräsbacken backom Sannaskolan.

Nu började jag bli riktgt trött i benenen och fick slita duktigt på min väg mot Marklandsgatan för att vika av upp mot Slottskogen. Slottskogen korsades i östvästlig riktning tre gånger. Nu bar det av hemmåt Medecinareberget och backen upp mot norran Guldheden från Engelskaparken. Sen var jag färdig! Dvs hemma och helt färdig.

65 kontroller ca 5 mil och en tid på 8 timmar. Det känns som ett bra långpass. Jag är riktigt nöjd över att jag när det var tufft för kroppen hittade motivation för att fortsätta. Det var ju ingen tävling och ingen mållinje med medaljer och applåder som hägrade.

Nu är det bara och återhämta så mycket det går inför Jubileumsmaran på lördag i Stockholm. Känner mig trygg i att klara av loppet men jag är väldigt osäker på vilken tid jag kan räkna med. Men mitt mål är att genomföra och uppleva.

Träna på och ha det gott.

Rikard.

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s