Aktivitus inleder samarbete med Öloppet

Öloppet är en extremsporttävling där både elitidrottaren och den vanliga motionären kan utmana sig lite extra och få en upplevelse utöver det vanliga.

Två och två tävlar deltagarna genom att springa över och simma mellan 12 öar i Göteborgs södra skärgård. Banan mäter 33 km och har 8 vattenpassager. Tävlingstid är beräknad till mellan 3-7 timmar, beroende på kapacitet.
-Det känns spännande att starta ett samarbete med en seriös partner inom träningslära och tester. Öloppet är en extrem tävlingsform. Och för att kunna få så bra tid som möjligt krävs ett genomtänkt träningsupplägg. Vi hyser stor förhoppning om att både vi och våra deltagare kan skaffa sig mycket kunskap inom området genom Öloppets samarbete med Aktivitus, säger Helena Davidsson Warvås som är informationsansvarig på Öloppet.

– Öloppet är ett nytt koncept som tilltalar en stor målgrupp. Loppet kräver en viss föreberedande träning med flera delmoment som kan vara svåra att få till i en pressad vardag. Just att anpassa och optimera träning när mycket skall hinnas med är vår styrka. Att träna flera olika grenar är nyttigt för kroppen, en allsidig träning är helt rätt ur ett friskvårdsperspektiv, säger Sara Danielsson Lundqvist på Aktivitus som är projektledare för Aktivitus Friskvård.
Besök Öloppets hemsida för mer information.

Ta chansen och upplev Göteborgs skärgård på ett nytt sätt. Närmare än så här är det svårt att komma.

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s