Solig vecka i Halland

För drygt en vecka sedan så fick jag en längtan att ge mig ut på ett långpass. Kollade vad som var på gång och uptäckte att O-ringens 5-dagars orientering skulle gå av stapeln i Halmstad kommande vecka. Perfekt! Planen blev att springa till Halmstad och delta på de två sista etapperna under torsdagen och fredagen.

Snabbt packade jag ryggsäcken med vad jag behövde för att klara mig i 5 dagar.  Jag tänkte dela up sträckan GBG – Halmstad i tre etapper.

Så förra måndagen bar det av söder ut med en karta över Hallands cykel-leder i handen och min gamla Marathon des Sable ryggsäck på kroppen. Tog mig lätt oc hledigt igenom Frölunda, Askim, Billdal och Särö. I Kungsbacka fick jag min första dip och strax söder om Kungsbacka stannade jag och åt en rejäl portion korv med mos på en 7-Eleven. Med ny energi i kroppen passeradade jag Tjolöholms slott och strax där efter Åsa. Jag började närma mig slutmålet för dagens etapp som var Frillesås. I Frillesås blev det inköp av frukostmat samt inmundigande av en härlig pizza innan jag tog mig till mitt nattläger på Stråvallastrand. Upplevde en fantastisk solnedgång i havet och somnade gott efter knappa 7-mils löpning.

Vaknade av att en hund nyfiket sniffade på mig. Lite skrämd sprang jycken därifrån när jag plötsligt satte mig upp. I med frukosten, packa ryggsäcken och sedan up och iväg söder ut. Dagen blev varm vilket innebar att det blev en hel del glass stopp längs vägen. I Varberg blev det pasta Bolgnese på en uteservering. För att senara passera ett smockfullt Apelviken. Värmen och det faktum att jag inte sprungit med säcken på drygt tre månader tog ut sin rätt. Jag fick slita ordentligt den senar halvan av dagen vilket gav mig möjlighet att exprimentera med olika löp/gå intervaller (50min/10min, 45/15, 10/5).

Strax norr om Falkenberg knackade jag på hos min faster på deras sommarställe. Lite överaskade över min entré tog dom mot mig med öppna armar. Något som jag upskattade för jag var rätt så sliten. Faster bjöd på öl, god mat, dusch och en härlig säng i gäststugan. Faster tyckte att jag borde stanna nästa dag och avnjuta årets somrigaste dag på stranden, så kunnde dom skjutsa mig till Halmstad på kvällen. Jag avböjde med motivet att jag måste springa till Halmstad men jag ändrade mig omedelbart då jag hörde min formulering. MÅSTE är inte min drivkraft. Jag skall VILJA gör det. Så jag ändrade mig snabbt och tackade ja till erbjudandet. Jag hade fått två bra långpass och jag hade två tuffa orienterings etapper framför mig.

Etapp 4 och 5 gick på Nyårsåsen strax norr Halmstad. I strålande solsken fick jag nöjet att uppleva detta fantastiska arrangeman. 20 000 orienterare i åldrana 4- 90 år, från nybörjare till världselit, sida vid sida samtidigt i skogen. Det är en häftig känsla att i skogen träffa på världsmästare inom sporten och uppleva hur fantastiskt skickliga dom är.  Riktigt roligt var det också att träffa på några orienterare som under våren/ försommaren deltagit i Aktivitus löpgrupp.

Kroppen var ganska tung under orienteringen och jag märker tydligt att mitt löpsteg som numer är ett steg anpassat för ultralöpning inte riktigt lämpade sig för orienteringes betydligt mer kraftfulla steg. Men kanske var det tur att jag inte kunnde springa fort för då fick jag tid att koncentrera mig på kartläsningen och jag är ganska säker på att det minskade antal bommar betydligt.

Nöjd över en bra vecka blickar jag nu framåt mot Öloppet nästa helg. Jag och Anders Tholén ska representera Aktivitus i en för mig ny idrottsgren. Ska bli jäkligt kul att se hur jag kommer att hanter kombinationen löpning / simning.

/ Rikard

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s