Ironmandebut

 

Debut på Triathlon långdistans (3,8 km sim, 180 km cykel, 42,2 km löp) för mig. Mål på 9:34 och supernöjd. Simmade riktigt dåligt som den nybörjare jag är men cykling gick rätt bra. Snitt på  38,3 km/h. Maran gjorde jag sedan på 3:11:36 och det var en fantastisk känsla att springa sista 300 meterna upploppsraka inför fyrdubbla led i centrala Kalmar.

Loppet utvecklades lite som jag föreställt mig. Eftersom jag var långt efter på simningen så blev det en helt del folk att köra om på cyklingen.  Svårt att få en jämn bra fart helt enkelt när man ligger i omkörningsfil i 18 mil. Hade som mål att hålla 39-40 km/h men det funkade inte riktigt.

Löpningen hade jag mindre koll på hur fort jag skulle våga springa, har aldrig sprungit en mara och har aldrig gjort en triathlontävling på lång distans. När jag efter 3-4 km blev omsprungen av en ryss som höll bra fart tänkte jag att denna kille kan jag försöka hålla jämna steg med. Efter 15 km förstod jag att det var en av tätkillarna jag sprang med då det delades ut armband för att tävlingsledning skulle ha koll på oss tävlande. Han fick ett armband av annan färg än jag och då fattade jag vem jag höll jämna steg med. Men vad fasen, det höll i 15 km så jag körde på 15 km till i samma fart. Killen gick in på 8:24 som elva och jag gick ut på mina sista 12 km. Vid 38 km började jag bli lite yr och mådde väl så där kan man säga. Men jag bet ihop, tog några saltgurkor ( har idrottat i 15 år med uthållighetssport och sett dessa gurkor på många lopp men aldrig käkat en ) men nu prövade jag lyckan. Vet inte om det hjälpte men det smakade gott i munnen, mixat med Cola och just då var det magiskt…  Och sedan mål på 9:34 och en bra bit under mitt sub 10 mål.

Direkt efter mål stod ett isbad och väntade, följt av 45 min massage, en varm dusch och en buffé med käk. Pizza, öl, chips, godis, frukt, läsk, jos m.m. Dagen efter bjöds det på mer mat på bankett och prisutdelning. Väldsklass, men vad annat kan man vänta sig på en officiell Ironmantävling där det kostar 5500:- i startavgift. Per deltagare.

– Jag är alltså  mycket glad och nöjd med loppet och mitt resultat. Jag blev åtta i min klass (M40-44) av svenskarna. Min triathlonsatsning drog igång under våren och tog min första crawl-lektion i april. Ironman Kalmar var min andra tävling så jag saknar mycket rutin kring tävlingsmomentet.

Det är ett pyssel att få träning, arbete och familjeliv att gå ihop men det är just detta som ligger i utmaningen. Både på det personliga planet men framför allt i mitt jobb som coach och VD på Aktivitus. Jag måste kunna sätta mig in i våra kunders situation och lära mig så mycket som möjligt. Både hur det känns att träna tre grenar med bra regelbundenhet men också hur det känns att springa ett Marathon. Efter att man varit igång med simning och cykel i drygt sex timmar.

Såg i resultatlistan att jag blev 8:a på SM tydligen också.

Resultat

Foto: Johan Pettersson och Anna-Karin Lundin

//Mattias Lundqvist VD Aktivitus AB

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s