Nytt personligt rekord!

Idag var det dags för att prestera, förra året gjorde jag 47:21 på detta loppet och nu var det dags att se om all träning och upplägget från Aktivitus gjort någon nytta. Kroppen kändes riktigt bra men tempot i början av loppet blev en aningen för hårt, efter ca 2km så blev jag tvungen att sänka tempot för att inte riskera att gå in i väggen (varför ska det vara så svårt att hålla igen i början). Jag låg på eller precis under min mjölksyratröskel fram till det var 3km kvar. Det som var riktigt positivt i denna fasen av loppet var att benen inte kändes tunga, jag har aldrig kunnat springa så lång tid runt mjölksyratröskeln utan att benen har blivit tunga av all mjölksyra. Det ska bli riktigt intressant att se hur nivåerna ser ut om 4-5 veckor då det är dax för nytt test hos Aktivitus. Sista 3km låg jag över min mjölksyratröskel och framför allt sista 2km var extremt tunga.
Jag Kände mig helt slut på upploppet men alla peppningar från publiken gjorde att jag lyckades bränna av en riktigt snabb spurt och passera 4-5 löpare som kändes avlägset långt borta och därefter hängde jag över diverse staket för att inte kollapsa.

Mitt nya pers på milen är 43:34 vilket är en förbättring med nästan 4minuter från föregående år, gick ut lite för hårt för att kunna prestera optimalt men är nöjd för hade inte kunnat pressa mig hårdare idag. Mådde inte bra efter målgången och spydde en stund efter målgången pg.a utmattning.

Nu ser jag fram emot 2 dagars vila innan det är dax att fortsätta med upplägget från Aktivitus.

//Mattias Ceder

Annons

En tanke på “Nytt personligt rekord!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s