Testcyklar från Monark. Inomhussäsongen närmar sig…

Aktivitus Testklinik & Coaching är återförsäljare av Monark Ergomedics samtliga modeller

Fler och fler är det som använder effektmätning vid cykelträning. I kombination med pulsstyrning och genom en effektiv planering av träningspassens utförande är wattbaserad träning mycket effektivt. Att sedan även veta när på året man skall köra vissa typ av pass och hur många eller långa som krävs för att få träningseffekt är mycket viktigt. Här kan du få hjälp med detta om du köper ett Fulltest hos oss (se under meny Tester & Priser).

En förutsättning för att wattbaserad träning skall kunna fungera bra är att man har mycket hög precision i mätningen. De ytterst små anpassningar man får av enskilda träningspass går inte att upptäcka om effektmätningen inte är pålitlig. Vidare måste man kunna lita på sina siffor annars blir träningen mycket förvirrande. Man kan alltså inte vara säker på om man är sliten, otränad, övertränad eller om tröttheten bara sitter i huvudet och är inbillad om man helt plötsligt inte presterar som man skall. En normal ökning under 2-4 månader av effekt på vissa pass är 5-40 watt beroende på utgångsläge och kroppsstorlek och vid en effekt på 300 watt är 10 watt drygt 3%, dvs inom felmarginalen för många Trainers på marknaden.


Med en testcykel från Monark får man mycket stor precision i träningen. Men kan enkelt kontrollera om sifforna stämmer samtidigt som man tränar. Är cykeln kalibrerad rätt så visar den rätt. Att kalibrera en Monarkcykel tar 1 minut och vem som helst kan göra det. Cykelkänslan är också bra, tack vare ett tungt svänghjul. Ljudnivån är också helt acceptabel, även för dina grannar om du bor i lägenhet. Därför rekommenderar Aktivitus Monark för wattbaserad inomhusträning året om.Monarks Ergometercyklar med wattmätning bygger på en princip som är lika enkel som genialisk. Bromskraft multiplicerat med kadens ger din aktuella effekt.

Är du intresserad av en pålitlig testcykel så hör med oss. Vi mycket bra priser på speciallösningarna 828Strip och 874Strip som är ett givet val för cyklisten som tränar seriöst.När du köper valfri testcykel från Monark av oss ingår dessutom ett Avancerat test till ett värde av 1400:- samt träningsråd.

Vi lagerför inga cyklar utan skickar direkt till Dig som kund. Fraktavgift är 500:-

 Läs mer om våra olika modeller här.

Monark LC6 Samma cykel som Monark LC7 men utan inbyggd dator.

Crosstrainer Monark XT 50 XT50 är Monarks mest avancerade crosstrainer. Magnetbromsat motstånd och ett välbalanserat svänghjul ger en ljudlös, mjuk och behaglig gång.

Löpband Monark TR 4000 TR4000 är en uppgraderad modell av populära TR3000. 21 program och pulsstyrd träning. Möjlighet att skapa egna banprofiler. Pulsmätning via handtag eller trådlöst.

Löpband Monark WR 7060 Ett pålitligt och kraftfullt löpband med ett drivpaket som är byggt för att möta högt ställda krav från den mest kräsne användaren.

Speciallösningarna 828E Strip och 874E Strip Ergomedic 828E och 874E kan beställas i strippade versioner som du sedan själv kan anpassa efter dina krav. Du monterar alltså ditt eget styre, vevparti, kedja, vevlager och sadel.

OBS, en helt steglöst justerbar sadelstolpe för infästning för din egen sadel ingår i 828E Strip och 874E Strip. Enbart denna steglösa sadelstolpe kostar 2500:- att beställa.

Monark Ergomedic 839E En cykel för de krävande sammanhangen, där det ställs stora krav på mätsäkerhet och funktionalitet.

Monark Ergomedic 894E Vid utvecklingen av den nya anaeroba ergometern har fokuseringen varit att konstruera en användarvänlig och säker cykel med en attraktiv design.

Monark Ergomedic 828E Världens mest sålda ergometercykel. Den wattbaserade träningens bäste vän.

Monark Ergomedic 874E Tränar du med Watt? Kör du korta mycket intervaller, styrkeintervaller och styrketräning på cykeln. I så fall rekommenderar Aktivitus denna mycket belastningssäkra cykel. Det patenterade viktkorgssystemet behöver inte kalibreras. Vikternas exakthet gör att belastningen blir korrekt. Nu kan du lita på att siffrorna stämmer, en förutsättning för trygghet i din wattbaserade cykelträning!

Monark 874E utan kåpor

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s