Klar med klassikern

Hej,

Nu är efter att ha sprungit Lidingöloppet är klassikern avklarad och nya mål för 2013 blir att ta om Klassikern inom 24 timmar. Kände att jag blåste förbi på väg in i mål.

Skrev lite i juli på Aktivitusbloggen efter att ha sprungit Stockholm jubileumsmaraton. Sedan dess blev det blandat träning med simning, rodd i 6-huggare, cykling och löpning. Det blev ca 50 träningstimmar per månad under sommaren och en ganska stor del blev löpningen och simningen. Kände mig i god form inför Lidingöloppet och gick och testade mig på Aktivitus två veckor innan loppet. Resultatet blev riktigt bra när jag jämför med för 9 månader sedan när jag startade första testen och mitt träningsprogram. Gick från konditionsvärde 48 till 60. Mjölksyrakurvan har gått ner rejält och det känns bra. Har samtidigt gått ner lite (10 kg) i vikt så det går lättare att springa.

Träningen med Aktivitus program har helt klart gett resultat och nu känner jag att jag förbättrat mig 30s per km och orkar springa betydligt längre. Aborrbacken på Lidingöloppet gick förvånadsvärt lätt.

Nu håller Mattias på Aktivitus på att ta fram ett träningsprogram för 2013 som balanserar alla grenarna, skidåkning, cykling, simning och löpning. För mig att simtekniken svagaste länken och därefter kommer vana att cykla i klunga. Även styrka att staka på skidor behöver förbättras.

Äntligen blev det riktigt fint väder och en underbar hösthelg med härliga höstfärger. Vad kan då passa bättre än cykelträning inför nästa års Vätternrunda? Det blev en helg i Motala med teknikträning för att lära sig svänga, bromsa och köra i olika sorters klunga allt under ledning av cyklisten Bernt Johansson. Vi var några stycken, en del riktigt erfarna och duktiga. Efter all träning i år har jag själv allmän konditionen att hänga med i klungorna även när det går lite fort men behöver verkligen lära mig tekniken.

Sedan blir det New York maraton in början av november så närmaste tre veckorna får jag satsa främst på löpning. Vi åker över min fru Christina, våra tre tonårspojkar och hennes bror Anders . Christina och Anders kommer också att springa maraton. Vi stannar en vecka och turistar i New York.

När vi kommer hem blir det till att börja stakträning inför vintern och skidåkningen.

Hälsningar
Richard

Annons

En tanke på “Klar med klassikern

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s