Återbesök hos Aktivitus

För lite drygt en vecka sedan så var jag på återbesök hos Aktivitus. Testet började som vanligt med lite uppvärming på löpbandet för att få igång kroppen, bandet stannade till och Patrik frågande om jag var redo. Precis som en del fotbollsspelare ville jag knyta om skorna för att vara säker att de satt som de skulle. Testet körde igång på 11km/h och ökade varje 4min med 1km/h, jag hade en mask för att mäta syreupptag vid de olika hastigheterna för att få veta hur ekonomiskt jag springer
Löpekonomin hade förbättrats med ca 2ml/kg/min på 12 och 13km/h och 0.4 på 14km/h och enligt Patrik så är det ofta förbättringar med 0.5ml/kg/min som man brukar kunna se i resultaten. Trots dessa stora förbättringar så är jag fortfarande 1-1,5ml/kg/min sämre än medelvärdet på alla hastigheterna, målet inför nästa test måste ju vara att vara bättre än medel 🙂

På 16km/h började det bli mycket jobbigt men jag klarade att springa alla 4 minuterna och noterade ett nytt personligt rekord i hur långt jag sprungit hos Aktivitus. Det sprakade till ganska rejält en kort stund av all syra men gick snabbt över och då kom jag att fundera på hur mycket mjölksyra jag har i benen efter ett Tabatapass där benen kan värka i 10-15minuter efter sista intervallen.

Mitt uppskattade maximala syreupptag är nu 59.1 (upp från 55.6) men jag tror jag blir lite underskattad för mina höga mjölksyranivåer för det finns många värden över detta i datan från löpekonomin. Vid nästa besök hos Aktivitus så kommer jag köra ett triathlonpaket och där ingår ett VO2Max så då kommer jag få veta exakt hur jag ligger till.

Eftersom jag inte startat på samma hastigheter alla testen så kan jag inte få en jämförelse på testen från Aktivitus så jag har satt ihop en egen graf för att se hur mjölksyranivåerna har förändrats det senaste året.

Efter avslutat test så hjälpte Mattias mig att ställa in min sittposition på testcykeln. Stort tack för detta!
Jag har kört några lugna cykelpass för att vänja kroppen vid spd skor och nya sittpositionen, måste säga att det känns riktigt lovande inför kommande upplägg.

Det är alltid roligt att se bra resultat av den tiden man lägger ner och det var extra roligt att både Patrik och Mattias var så nöjda med resultatet. Ska bli intressant att se vad Mattias lägger upp för träningprogram för kommande period, träningen kommer bestå av löpning, testcykel och simning.

//Mattias Ceder

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s