Träningsrapport v.50

Hej
Det var varit väldigt mycket jobb den senaste tiden så träningen har inte blivit helt som planerad. Men det känns som jag har lite mindre mjölksyra och kan pressa mig ännu lite mer och jag blir allt oftare illamående när jag pressar mig (positivt eller negativt?). Har slagit två nya personliga rekord Tabata 470W (Kör EB på 240W) och jägarvila 3min 20sec (rekord med 46 sekunder) Löptekniken börjar kännas mer naturlig och om jag får ordning på syranivåerna så känns det som jag kommer kunna springa bra mycket fortare än tidigare. Har tyvärr fått priotera ner simningen de senaste veckorna men hoppas jag hinner med 1-2pass per vecka framöver.

Jag har för första gången i mitt liv haft ångest i flera veckor inför ett träningspass, anledningen är hur ONT det gör av all syra efter ett tabatapass.

Igår körde jag ångestpasset 5st 30sekunders intervaller på absolut max från början till slut där det går ut på att få så mycket mjölksyra som möjligt och 4:30min aktiv vila mellan. Passet kan lätt räknas in som en av mina värsta upplevelser av smärta från mjölksyra. Jag körde på 6kp (Räknade 8% av kroppsvikten). Första intervallen gick förvånandesvärt lätt och jag kom aldrig under 90 kadens, resterande fyra intervaller avslutades på 80 kadens (kollade aldrig kadens första intervallen men peakade 173 kadens på andra intervallen som kändes mycket tyngre än första). Roligt att ge allt i 30sekunder, mindre roligt på ”vilan” då det kändes som benen skulle explodera av all syra och smärtan var enorm, hade mycket svårt att hålla 80 kadens i vilan för benen gjorde så ont trots att belastningen var så låg det bara gick.

Efter passet mådde jag skit men efter 30 minuter när illamåendet och smärtan gått över kändes det väldigt gött. Nästa vecka är det 6st intervaller.

“Pain is temporary, Quiting last forever”
– Lance Armstrong

Kör hårt 🙂

//Mattias Ceder

DSC_3518

Annons

En tanke på “Träningsrapport v.50

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s