Sammanfattning 2012 och rapport om utveckling

2012 var ett bra träningsår.
* Sprang över 1000km (ökning med 110% från föregående år)
* Ökade min snittlöphastighet på alla pass från 9.7km/h till 10.7km/h
* Sänkte mitt personliga rekord på milen med nästan 4 minuter (47:21->43:34)
* Genomförde min första halvmara på 1:46:30 (Göteborgsvarvet)

Precis innan årsskiftet så sprang jag mitt hittills längsta pass någonsin, 25,5km på 2h 15min (5:20/km) Jag låg i mitten av LSD zonen större delen av passet och körde en backig sträcka, jag blev aldrig tung av syra men musklerna var riktigt trötta sista 25 minuterna.
Att jag blir trött i musklerna istället för att känna mig tung av syra är ett väldigt stort framsteg men just nu är jag väldigt känslig mot tempoförändringar. Upplägget från Aktivitus har gjort stor nytta och det känns inte som någon slump att det är träning för att bli bättre på tempoförändringar och träning för att stärka den submaximala kapaciteten som står på schemat närmsta veckorna.

Gårdagens pass var en riktigt rolig upplevelse, snittade 4:40/km i en backig slinga utan att bli tung i benen, detta med 6 timmar sedan senaste måltiden och jag hade svårt att få upp pulsen till rätt nivå. Dessa tider har jag inte klarat av tidigare trots formtoppningar. Jag känner på mig att nästkommande veckor kommer vara mycket givande för min utveckling.

Mycket händer för för tillfället, professionell hjälp på många plan.
Förutom hjälpen från Aktivitus så kommer jag den kommande tiden även att köra teknikpass med Ted Ås via Team Evry som siktar mot Göteborgsvarvet 2013 vilket kommer bli mycket roligt och lärorikt.

Idag så halkade jag in på en crawlkurs via jobbet, nyttigt att få någon som tittar på tekniken och kommer med feedback när det var så länge sedan jag simmade. Små justeringar gör stor skillnad. Kunde också studera Jonas Colting när han tränade.

Träna hårt! 😉

//Mattias Ceder

Annons

En tanke på “Sammanfattning 2012 och rapport om utveckling

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s