Vem är han?

Hej!

Jag tänkte att det första riktiga inlägget skulle bli en presentation om mig, så ni vet vem det är för en konstig typ som plågar och pressar er.. 😉 Vissa av er är lite nyfikna och frågar mig en del frågor om vad jag tränar, mina testvärden och min utbildning med mera.. Så då tänkte jag försöka ge er en hyfsad bild om vem jag är.

Jag börjar med min utbildning som har gjort att jag hamna här på Aktivitus. Jag har studerat 3 år på Halmstads Högskola (2008-2011) på ett program som heter Biomedicin – inriktning fysisk träning. Utbildningen har gett mig en djupare förståelse om hur kroppen är uppbyggd och fungerar ända ner på cellnivå, programmet involverar kurser såsom anatomi, fysiologi, idrottsfysiologi, biomekanik, nutrition, träningslära med mera. Bifogar en länk till programmets hemsida för den som är intresserad.

Så det är denna kunskap samt ett eget intresse för träning och hälsa som ligger till grund för mitt jobb som testledare.

Jag har som sagt ett stort intresse för träning, framför allt konditionsträning. Jag växte upp i Fagersta och har tränat i i hela mitt liv, när jag var yngre så var det simning, innebandy och judo som fokus låg på. Senare åren har jag sysslat en del med landsvägcykling på en ”lagom” nivå och kört ett par lopp. Förra året blev jag inbjuden på ett triathlonläger som gjorde att intresset för just triathlon väcktes till liv. Jag körde min första triathlon tävling förra året i Hindås, straxt utanför Göteborg, på Olympisk distans i motionsklassen. Resultatet blev en 5:e plats, jag kom upp ur vattnet som tvåa men tekniken för att få av mig våtdräkten var inte den bästa och jag tappade tyvärr lite tid där. Alltid surt att lära sig den hårda vägen.. 🙂 Målen för kommande säsong är inte riktig spikad än, jag kommer köra en del cykellopp och siktar även på att köra en del triathlon tävlingar på sprint och olympisk distans. Formens nivå spelar in en del så det är bara att hoppas på att träning kommer gå bra nu under vår kanten!

När man jobbar som testledare så tror vissa att man själv kör testar var och varannan dag, med detta är inte fallet. Tro det eller ej men att hänga över styret efter ett VO2Maxtest eller ett Wingate test slutar till slut att bli roligt.. 😉

Men jag tänkte slänga ut lite info om mina senaste testresultat alla fall.

VO2MAX: 5161 l/min

AT på cykel: 300w (2,4mmol/l laktat vid 280W, 3,9mmol/l laktat vid 320W)

AT på löp: 4,17min/km (1,6mmol/l laktat vid 4,37min/km, 2,3mmol/l laktat vid 4,17min/km)

Detta var en enklare presentation om mig, vad jag kan och sysslar med, skulle det vara något annat ni vill fråga om så var inte rädda för att göra det

Ha de bra och träna hårt!

//Patrik Stigaeus

Annons

En tanke på “Vem är han?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s