Nya utmaningar!

Hej.

Jag har skrivit en del här på Aktivitusbloggen förut och jag tänkte ta upp det igen. Ca varannan vecka tänkte jag göra ett litet inlägg för att beskriva mina förberedelser inför sommarens stora löparmål, Thames Ring.

Jag heter Rikard Hallgren och Mattias på Aktivitus har sedan 2008 hjälpt mig med att lägga upp min träning inför alla mina mer eller mindre utmanande lopp. Träningsprogramen har varit helt avgörande för att klara av dessa utmaningarna. Förutom en positiv fysisk utveckling sedan 2008 så har jag också varit helt skadefri, vad det gäller belastningsskador och överansträngning och det är ganska anmärkningsvärt med tanke på de lopp som jag genomfört och planerar att genomföra.

Min löpdisciplin är ultralöpning dvs väldigt långa distanser. Definitionen av ett ultralopp är att det är längre än ett marathon. Men den legendariske ultralöparen Scott Jurek tycker jag formulerar vad en ultra är på ett bättre sätt. -”En Ultra blir det när du går in väggen andra gången och fortsätter”

Thames Ring vad är då det? Thames Ring är ett ultralopp som går väster om London med start den 3 juli och målgång senast under den 7:e juli. Thames Ring har tidigare genomförts två gånger, 2009 och 2011, med 12 resp 16 löpare som tog sig hela vägen till målet.  Banan går längs en klassisk kanalrutt väster och norr om London. Banan går i en cirkel med start och mål någonstans i närheten av London. Distansen är 250miles vilket översatt i kilometer blir ca 440km. Maxtiden för att gå i mål är 100 timmar. Även om jag så sakteligen börjar bli en hyfsat rutinerad ultralöpare så känns faktiskt 440km ofattbart långt.

Jag har tänkt skriva lite om olika saker så som min träning, mina funderingar kring Thames Ring, praktiska tävlingsförberdelser samt delge lite om de ultralopp jag tidigare genomfört runt om i världen.

Om någon av er läsare har några frågor så svara jag gärna på dessa. Anslå dessa i kommentarsfältet bara.

Det var allt för denna gång

Rikard.

map-415x440

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s