Återbesök hos Aktivitus

Den fysiska utvecklingen håller just nu planen, Göteborgsvarvet under 1:35 är idagsläget rimligt men tufft ur fysiskt perspektiv

Idag körde jag för första gången ett laktattest på cykel och jag fick köra på elitprotokollet (ökning 40W på varje steg), känns stort 🙂
Jag körde cykeltestet efter löptestet och jag har ökat ca 20W (baserad på min känsla) i tröskelwatt de senaste 4 månaderna (50-60W på 8månader) och jag tror på en fortsatt bra utveckling där då jag är en nybörjare på cykel.
mattas-ceder-cykel1

Efter de båda laktattesten var det dax för ett vo2max test, enligt Patrik så blev jag grovt underskattad på mitt verkliga vo2max pågrund av att benen stumnade av all syra, hamnade på blygsamma 52.7/kg/min på cykel mot dryga 60ml/kg/min på löpning. Efteråt som så många gånger förr var det golvet och sanslös smärta i benen av syran.

Löpningen hade inte förändrats så mycket med mjölksyranivåer men jag hade en högre stekfrekvens och bättre löpenonomi runt 14km/h och något sämre på 12km/h och 13km/h. Enligt Patrik så var det svårt att jämföra tidigare resultat med dagens då löpsteget var så annorlunda. Nu är det bara en månad kvar till seedingsloppet för göteborgsvarvet så hoppas på en bra formtopp där.

//Mattias Ceder

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s