Träning och en fantastisk tävling!

Två veckor går snabbt.

Träningen de senaste veckorna har varit tvådelad. Första veckan har haft fokus på fart medan den senaste veckan har mer varit av typen återhämtning innan jag igen går in i period på fyra veckor med fart som huvud ingrediens. Fartträningen består av tre stycken olika intervall-pass. Allt ifrån 8 minuters tröskel intervaller till 15 sekunders max ryck i backe. Jag har ett hatkärleks förhållande till intervaller. De är bitvis ruskigt tuffa att genomföra men känslan att ha genomfört dom är alltid positivt och framför allt så ger de resultat.Den lugnare veckan innehöll 3stycken LSD-passa med en 1 minuters max fart som dessert.

Men i morgon är det tillbaks till intervallerna och det ska bli kul och se om jag ytterligare kan öka farten lite lite grand.

Utöver den rena löpträningen så har jag genomfört ett gäng med gruppträningspass för att främst stärka bålen och överkroppens muskulatur, men också för att ha en aktiv vila mellan löppassen.  Bodypump och Crossträning, som förövrigt är brutalt jobbigt, samt ett eget bålträningsprogram på en timme. Mängden träning hjälper mig även att gå ner något i vikt vilket fungerat bra.  Jag har ett par kilo kvar till målvikten på 68-69kg.

Men den riktigt stor grejen den senaste vecka har varit att jag fick en av de 100 mycket hett eftertraktade startplatserna till Le Diagonal des Fous. Diagonal des Fous är ett 170 km långt traillopp med respektingivande 10000 höjdmeter. Tävlingen går på ön Reunion som ligger mellan Madagskar och Mauritsius, i Indiskaoceanen.  Det blir ett perfekt lopp att se fram mot i oktober. Via länken kan du får ett litet smakprov på vad Le Diagonal des Fous handlar om (http://www.youtube.com/watch?v=ISU61uj5tc0)

siteon0

Det var allt för denna gång.

/ Rikard

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s