Träningsläger på cykel i Provence

 

Nyss spenderat 5 dagar i södra Frankrike fyllda av cykling, god mat och dryck och goda vänner. Syftet var dels att få kvalitetsträning utomhus (till och med jag börjar bli less på testcyklen…)  men även att reka för möjligheter att arrangera träningsläger på orten.

Vi bodde strax norr om Saint Tropez uppe i en bergsby som heter La Garde Freinet knappt en timma med bil från flygplatsen i Nice. Otroligt vacker omgiven av klippor och vinodlingar. Jag har spenderat mycket tid på cykeln i trakten kring Nice/Antibes på den tiden jag tränade på heltid men då fick jag aldrig syn på någon vinodling. Gränsen går tydligen i Frejus, som jag aldrig var väster om på den tiden det begav sig.  Jag cyklade nästan alltid upp mot bergen då och höll mig ifrån kustvägarna pga trafiken.

Vi körde lagom långa pass  (i mitt tycke) på runt 3 timmar med fri fart i backar (de flesta med stigningar på 300-500 höjdmeter) och målfoto på toppen av dem. På så sätt kan man träna ihop fast alla har olika kapacitet. Och inte säkert att inbördes ordningen är samma första som sista dagen. Man märker efter några dagar att återhämtning fungerar olika fort för olika männsikor.

En av dagarna regnade det från morgon till kväll så då fick alla chansen att jobba ikapp.

Sista cykeldagen höll 14 grader och sol medan första kvällen bestod av snöstorm. Växlande väder på Rivieran i mars.

Min tanke är att under oktober arrangera flera träningsläger för cyklister på 6-8 pers på 4 dagar på detta ställe. Vi kommer då cykla alla dagar, köra Gokart, besöka minst en lokal vingård, äta på riktigt fina restauranger och jag kommer stå till förfogande som bollplank gällande träningsfrågor och kost under alla dagarna samt guida gruppen på vägarna. Vår värdinna i huset är dessutom en mycket duktig kock. Boende kommer vara på ett svenskägt pensionat i byn (ett klassiskt franskt byhus) med riktig fransk frukost, där vi även kommer få lära oss allt om vinproduktion då värdinnan är utbildad sommelier. Trådlöst nätverk finns och upphämtning på Nice flygplats ordnas. Vi hyrde en bil själva plus att vår värd tog alla våra cyklar i en minibuss.

Möjligheter till löpning finns naturligtvis både i terräng och på asfalt och en 25 meters utomhuspool finns i byn.

Kontakta mig gärna via Aktivitus om ni är intresserade av att boka upp en resa i höst. Är ni ett gäng på 6-8 pers som känner varandra blir det extra kul…

En Kronenbourg och nybakad baguette med jambon/fromage/moutarde efter 4 timmar på cykeln smakar bra.

Återkommer med lite GoPro-material när det blir klart.

Mattias Lundqvist
VD
Aktivitus AB

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s