Upp och ner!

Upp och ner!

Tre svajiga veckor bakom mig. Träningen har gått både bra och dåligt. Det dåliga har främst varit svårt att få ihop tid till att träna då det är en hel del annat som pockar på ens uppmärksamhet och närvaro. Ligger just nu en halv vecka efter mitt planerade upplägg men jag känner ingen stress över det. Jag kommer att ta igen detta under de kommande 2-3 veckorna.

Soluppgång över Storfjället

Det positiva har varit att jag har fått årets hitintills härligaste träningspass under en skidvecka i Sälen. I arla morgonstund gav jag mig ut med siktet instället på att få uppleva gryningen högst uppe på något av de fjäll som ligger runt Lindvallen och Högfjället. Jag var ordentligt klädd när jag gav mig ut i  -20 och vindstilla och hade därför inga problem med att hålla värmen.

Natten var hyfsat ljus med anledning av en helt klarhimmel med massvis av stjärnor. Strax så började det ljusna i öster och under en korttid så fick jag uppleva stjärnhimmel i väster och begynnande soluppgång i öster. Magiskt!  När jag väl kommit upp på ett av de fint rundade fjällen i området så stannade jag till för att njuta av tystnaden och det fantastiska skådespel som naturen kan bjuda på. Kunde dock inte stanna till för länge för att kylan gjorde sig snabbt påmind och mina händer fick snabbt känningar av nedkylning. Tillbaks i stugan lagom till frukost.

Soluppgång över storfjället 2

Min vana trogen så tog jag även chansen att göra mina 4min backintervaller lite längre nu när det fanns fri tillgång på motlut. Så istället för att köra 4min max uppför * 6 så blev det istället 10min max uppför *6. Jag måste säga att jag faktiskt tycker riktigt mycket om att springa uppför. Det är inte så mycket koordination, utan bara härligt hårt arbete.

Men trots dålig koordination för att springa fort så har jag ändå märkt på träningen att även min fart börjar öka. På mitt senaste tröskel-intervallpass hade jag högre fart per intervall än jag någonsin haft förut. Detta utan besvär, jag fick till och med öka farten den sisat intervallen då jag kände att jag hade mer kvar att ge. Ser redan fram mot nästa tröskel-intervallpass som är längre per intervall och som jag hoppas ska gå fortare än någonsin.

Det var allt för denna gång.

Rikard

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s