Nu är det trögt.

Förkylning har varit seg och inte velat ge vika. Först idag har jag kunnat/vågat gå på och träna enligt mitt träningsprogram, som Mattias på Aktivitus lagt upp. Efter ett längre samtal med Mattias så kom vi överens om att jag istället för att stressa ikapp i träningsprogramet så hoppar jag över ett par veckor och kliver in i vecka 17. Detta för att det skall takta med kommande tävlingar. Det känns tryggt när Mattias är inblandad det blir alltid bra då.

I övrigt så har det var inspiration som har gällt. Marathon de Sable gick ju av stapel för en dryg vecka sedan och jag hade svåra abstinens och en mycket stark längta tillbaka till den Marockanska öknen. Jag följde med stort intresse de 8:a svenska deltagarna och jag kunde se på tiderna att årets MdS var mycket krävande med temperaturer som stundtals tog sig över 50! strecket. Under mitt deltagande i MdS så var de mail som jag fick, till mycket stor hjälp och inspiration under loppet. Jag skickade ett antal hälsningar till de svenska deltagarna samt den britt som hade samma nummer (705) som jag hade 2012. Några av dem har nu vid hemkomsten mailat och tackat mig för mailen vilket känns jätteroligt.

Resultaten för de svenska blev som följer.

Placering Efternamn     Förnamn     Totaltid       Snitt fart

209               REBERG           Nils Johan      34H09’33    6.56 km/h

210                JOHANSSON  Karl Markus   34H11’18      6.55  km/h

217                ERIKSSON       Tomas              34H27’02    6.50  km/h

464               REXED              Henrik             40H29’11      5.53  km/h

582               KEGEL               Jakob               43H44’59     5.12  km/h

583               KLCOVANSKY Jakob               43H44’59      5.12  km/h

956                GREY                 Sarah               68H00’41      3.29  km/h

 

Fascinerade och se Reberg, Johansson och Erikssons tider som skiljde mindre än 20 minuter på totaltiden och vad jag fått höra så har de inte sprungit tillsammans utan haft olika rytm och ”ups and downs”

Utöver nöjet att få följa Marathon de Sable hade jag även nöjet att lyssna på ett föredrag av en av världens bästa kvinnliga ultratrail-löpare, Brasilianskan Fernanda Maciel. Fick även en kort pratstund med henne och bad om lite tips inför mina kommande utmaningar. Något jag absolut skall överväga och använda mig av när det blir dags för Thames Ring.

Tyvärr blev det klart idag att min parhäst Stefan väljer att avstå Thames Ring. Efter noga övervägande kom han till slutsatsen att ha inte hinner förbereda sig i den grad som han önskar och väljer därför att avstå. Ett klokt beslut! Jag inser att detta gör utmaningen för mig än större. Jag har haft ovärderlig hjälp av Stefan vid tidigare långlopp vi kört tillsammans och nu kommer jag bli ”helt” själv i den största löparutmaningen jag gett mig in på.  Att det kommer bli tufft det vet jag men nu kommer det bli ännu tuffare.

Idag så tog jag upp träningen enligt det program som Mattias tagit fram till mig. Fast jag tjuvstartade lite på morgonen med att springa en av kvalbanorna i Sprint SM-orienteringen som gick utanför mitt fönster på Guldheden. Orientering är fantastiskt kul! Senare på kvällen blev det ett backintervallpass. 40sek absolutmax i backe följt av 6 min jogg. Totalt 6 repetioner. Ett pass jag gillar.

Nu har jag ett par tunga veckor framför mig och en maj april/ maj månad fylld med tävlingar i olika längd. Mer om dess blir det i nästa inlägg här i bloggen

Det var det hela för denna gången

/ Rikard Hallgren

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s