Tuff träningsvecka

Denna veckan började med 2 vilodagar efter Kanalöpet halvmara och har därefter varit riktigt tuff men väldigt rolig.
Onsdag: 6st 4min intervaller med 2min vila på 290W (första setet) och 300W (andra setet), var lite för feg första setet men andra setet kändes lagom.
Torsdag: 60/120 på 375W till utmattning, alltså 60 sekunder jobb på 375W och 120sekunder vila på ca 100W. Jag fick ihop 13 st intervaller innan jag fick se mig besegrad av monarken. 60/120 är ett roligt pass som jag bara kört en gång tidigare.
Fredag: Cyklade i lugnt tempo till jobbet och på hemvägen så tog jag en extra runda och körde 3set med tre intervaller i varje där arbetstiden/vilotiden var olika långa mellan seten. Syftet var att få massor med mjölksyra och köra mig i botten. Roligt pass men mentalt jobbigt att pressa mig genom alla seten, hade varit riktigt nice med någon att tävla mot.
Lördag: 30minuter lugn löpning där jag testade sponsorkläderna från 2xu och Evry inför göteborgsvarvet.
Söndag: Idag så körde jag 2h 40min (snittade 28km/h) på landsväg där jag hade 2x20min tröskelintervaller och 5st 30sekunders maxryck för att bryta det monotona trampandet. Maxrycken har kroppen blivit bättre på att hantera både mentalt och fysisk och det krävs inte lika lång vila som innan. Detta var första passet med tröskelintervaller, jag klarade inte få upp pulsen på rätt nivå för då blev det för tungt för benen så fick nöja mig med att ha pulsen 4-5slag lägre än planerat. Det är alltid svårt första gången man provar på något nytt för det är omöjligt att veta hur kroppen reagerar, tycker jag fick till det bra.

Upplägget från Aktivitus grillar sönder mina ben så mycket och ofta som det går. Ska bli intressant att se om det är värt all smärta vid nästa återbesök 😀

Nu är grovjobbet gjort, imorgon blir det vilodag sen så blir det lite mindre träning och då hoppas jag på en toppform nästa lördag då det är dax för göteborgsvarvet.

Kör hårt! 🙂

//Mattias Ceder

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s