Det börjar ta form.

Nu börjar Thames Ring 2013 anta lite mer konkreta former än att bara var en tanke, ambition och ett träningsmål.  Resa och boende är bokat och betalt vilket innebär att avresedatum från Landvetter är fastslaget till den 2:e juli. På Heathrow blir det sen till att ta tåget till den pittoreska tvillingorten Streatley – Goring väster om London. Där blir det en natt på ett litet Inn som nog mer vänder sig mot kundsegmentet ”romantisk weekend” än Ultralöpare.

Den 3:e juli går starten men pga. tävlingens längd är det svårt att avgöra när jag kommer i mål och för att minimera risken för att jag skall få sova utomhus efter målgång så har jag bokat nytt rum på samma ställe from lördagen den 6:e juli. Går det riktigt bra så kommer jag få avnjuta natten mellan 6:e och 7:e juli i en skön säng. Söndagen den 7:e kommer då att ägnas åt att välkomna de kvarvarande löparna i mål. De har på sig fram till kl 13:00 på söndagen . På måndag när mina ben förhoppningsvis återfått viss funktion bär det av hemåt till Göteborg.

Att få fixa de praktiska detaljerna gör att det känns mer ”på gång”, mer på riktigt. Men jag ha fortfarande svårt att riktigt greppa distansen som skall springas! 440km går inte förhålla sig till riktigt. 160km kan jag konkretisera eftersom det är en distans jag genomfört vid ett flertal tillfällen, men 440km det ligger än så länge utanför min fattningsförmåga.                                                                                                                    Spännande är var det är! J

Träningen har efter de senast bakslagen för några veckor sedan gått fin fint. Två tunga veckor som följts av en lugn återhämtningsvecka.Fast jag fuskade lite i lördags och körde ett långpass med min gode vän Stefan. Jag ville pröva hur kroppen reagerade, min utrustning funkade, vilka energi produkter jag gillar etc. För det är så att det som funkar i 4-5 timmar, kanske inte alls funkar därefter. Ville också diskutera lite rutiner förstadsloppet_m_depaer_web löpningen nu när det är så extrema distanser på gång och då är Stefan den bästa prata med. Sagt och gjort så drog vi i väg i lördags längs Göteborgs Girots bana. Som med sina ca 70 km skulle ta oss runt GBG. Vi startade vid Ingo statyn kl 07:00 utanför Nya Ullevi och fick oss en riktigt härlig dag i Göteborg.

Jag blev mycket glatt överraskad över resultatet när jag i Spartathlon anda la handen på Ingos fot 6timmar och 25minuter senare. Maten funka, vätskan funka, kroppen var pigg och fräsch och inga onormala känningar någonstans i kroppen.

Något som oroar mig mycket inför Thames Ring är hur jag skall lyckas hålla mina fötter i brukbart skick. Jag har vid några andra tävlingar fått extremt svåra problem med väldigt sargade fötter och det vill jag undvika nu i Juli. Därför blev jag riktigt glad när jag för först gången prövade Gococo:s löparstrumpor och vadkompression. Torra fina, 100% intakta fossingar är ett bra betyg  på bra grejer!

Nästa helg är det GBG-varvet och en tid under 1:35 borde vara görligt. Sen blir det långpass helgen efter med Borås Ultra Maraton mellan Skatås och Borås.

En afteraction rapport kommer i mitt nästa inlägg.

BTW om någon av er läsare har några frågor så tveka inte att ställ dom J

/ Rikard

922822_10200601862881727_1412767742_n

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s