Fired up, Ready to go!

Nu är allt inhandlat, kontrolerat, värderat etc och till slut också packat med en viss tanke. Den stora väskan skall fungera som mitt hem under slutet av denna veckan och jag kommer att flera gånger de kommande dagarna komma ”hem” trött, sliten, blöt, hungrig och frusen och då vill jag snabbt få tag på mat, torra rena och varma kläder. Jag vill helt enkelt göra det enkelt för mig. Jag kommer att ha andra problem att tampas med ändå. Mitt ”hem” kommer som tur är att forslas av arrangören mellan de 10st kontrollstationerna. Vilket inneburit att jag den gången kan lyxa till det med en massa torra och rena kläder och skor.

Jag har länge funderat på hur jag ska lägga upp loppet och jag har efter mycket funderande landat i en väldigt ambitiös plan. Jag resonera som att alla km som jag kan avverka i något så när fräsch tillstånd blir färre att klara av när jag blir sliten. Sen kan det mycket väl bli så att jag tröttnar tidigare men jag ska göra ett försök och funkar det inte så kommer jag ändå skapat en del tidsmässigt utrymme gentemot maxtids gränsen på 100 timmar. Jag planerar att försöka klara av 160km dygn 1, 140km dygn 2 och lika mycket till dygn 3. Gör jag det så blir det en sluttid på 72 timmar vilket är extremt bra och endast möjligt om allt klaffar och dipparna inte är för djupa eller långa. Mer troligt är en tid runt 84 timmar. Dock är det så att oavsett hur långsamt det går så ska jag försöka i 100timmar, förutsatt at jag inte har någon alvarligare skada.

Jag kommer redan från start använda mig av en mix mellan löpning och gång, Inledningsvis blir det 55min löpning, 5min gång för att senare troligen bli 45min löpning 15 min gång alt 15min löpning 5min gång. Vitsen är att hålla ett moment och hela tiden förflytta sig och avverka kilometrar.

Packning TR

Vad det gäller sömn så kommer jag att ta det efter behov och då försöka minimera mängden. Min mest kritiska tid på dygnet är den andra halvan av natten och det är där  jag ska försöka få in mina längre sov-pass på 2-3 timmar. Jag har inte planerat något längre sov-pass dygn 1. Mellan de längre sov-passen så blir det sk Micro sömn. 1-3 minuter koncentrerat sovanden när helst behovet uppstår. Min erfarenhet har lärt mig att 1-3min sovande ger ca 30-40 minuter vaken tid. Det kommer att behövas eftersom min erfarenhet också lärt mig att jag faktiskt kan somna när jag springer och det kan bli problematiskt när jag hela tiden kommer att befinna mig på kanten till en kanal.

En av de allra största utmaningarn underloppet kommer vara motivationen. Jag har en massa olika trix och knep som jag anvnder mig av för att motivera mig att fortsätta när det är tungt och eländigt. Du har möjlighet ätt hjälpa mig med en av motivatorerna. Om du bidrar med X antal kronor / km som jag tar mig under mitt deltagande i Thames Ring  (Max 440km) så kommer jag att förmedla dessa pengarna till organisationerna  Skateistan (http://skateistan.org/) och Mikael Ljungbergs minnes fond(http://www.mikaelljungberg.se/). Du får givetvis välja om du vill att ditt bidrag ska gå till en av organisationerna. Alltså om du väljer att bidra med exempelvis 2kr /km så blir det, när jag gått i mål, 2kr x 440km =880kr som går till någon av de två organisationerna som du valt. Om jag inte lyckas ta mig i mål så kan det exempelvis bli på följande sätt, 2kr x 160km = 32okr. Vill du bidra så maila mig eller kommentera detta blogg inlägg. Jag behöver dina kontaktuppgifter, hur mycket per km du vill bidra med och vilken av de två organisationerna du vill att ditt bidrag ska gå till. Min mail är halle000.rh@gmail.com . Tack på förhand.

På Aktivitus hemsidan kommer det att under loppet komma korta uppdateringar om hur det går för mig.  Senare när jag samlat mina intryck så kommer det även en summering här på bloggen.

Fired up! Ready to go!!!

/ Rikard

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s