Sommarrapport 2013

Efter en hektisk höst/vår så är det riktigt gött att ha semester och bara njuta av dagarna. Förra veckan slog jag två personliga rekord på cykeln, uppnådd distans på en vecka som numera är 15mil och tid som jag cyklat utan att tillföra extra energi som nu är 2h 30min. Att kunna vara igång så länge utan extra energi är för mig ett jättestort framsteg. Jag cyklade på nytt ställe och passade på att lägga upp lite nya Aktivitusutmaningar på Strava (sök på Aktivitus i explore segment) (http://www.strava.com), jag har lagt upp alla mina cykelpass där sen jag började cykla utomhus i April.

Jag som cyklar på min Trek 1.2 2013 (mottager gärna kommentar på sittställning i de olika postionerna :))
mattias-ceder-cykel-3

mattias-ceder-cykel-2

mattias-ceder-cykel-1

Denna veckan började med 4x15min tröskelintervaller på monarken. Pulskurvorna blev nästintill identiska på intervallerna och inte över trösklen men väldigt nära så det var ett bra genomfört pass. Jag har aldrig kört 4st intervaller innan så det kändes bra att få till det.
Dagen efter så körde jag 5000 meter på bana för första gången, hade som mål att börja med 4min/km fart men det höll inte så bra blev 3:43 första kilometern därefter fick jag slå av på takten men lyckats komma in i ett mala tempo och fick till en liten ökning sista 400m. Loppet var långt ifrån perfekt men för att vara första gången är jag rätt nöjd. Tiden slutade på 20:11 (4:02/km) och där känner jag att jag har bra förbättringsmöjligheter med ett bättre upplagt lopp. Jag har ett 5000 meter pass till mot slutet av mitt upplägg från Aktivitus och jag längtar redan dit men innan jag är där så ska jag njuta av resan dit. Jag är väldigt motiverad och väldigt träningssugen och ser fram emot hösten som innehåller fyra löplopp och ett cykellopp vilket är väldigt mycket för att vara mig då jag aldrig haft mer än ett lopp på hösten.

Återbesök hos Aktivitus
Jag har även hunnit med ett återbesök hos Aktivitus där löpningen var mest positiv, hade klart lägsta laktatnivåerna jag haft på 12, 13 och 14km/h. Vo2max testet på cykel var en besvikelse, knappt märkbart högre än förra gången och precis som förra gången så satte benen stopp men hade ökat 10W på FTP, sen är jag medveten om att den största utvecklingen på cykel har varit att klara av att cykla med olika belastning och kadens vilket utomhuscyklingen hjälpt mig mycket med på bara tre månader.
mattias-ceder-loptest-2013
Löptest hos Aktivitus

Nytt upplägg
Har precis påbörjat mitt nya upplägg från Aktivitus som har fokus på att höja min lägsta nivå, både när energin kommer från fett som när den kommer från kolhydrater. En stor skillnad i detta upplägget mot tidigare upplägg är att jag kommer träna ihop med andra betydligt mer än tidigare vilket jag tror kommer vara givande och framförallt roligare.

Imorgon blir det dubbelpass, obanad löpning på morgonen och ett 2 timmars cykelpass på kvällen sen slår jag av rejält på takten nästa vecka då jag ska ut och segla.

Trevlig sommar och träna bra.

//Mattias Ceder

Annons

En tanke på “Sommarrapport 2013

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s