Rapport från Orust Tvärs

Terränglopp med fokus på terräng; mycket upp och mkt ner med blandat underlag.
Var på plats vid målområdet i Svanesund vid tio tiden för upphämtning av nummerlapp, informationsmöte och sen gemensam busstransport till starten i Morlanda på Orust västra sida. Träffade där, mina för dagen klubbkompisar, Jens Lindblom och Joakim Skretting, vi bildade en skön trio med olika erfarenheter.

isaweb_w-10f6e85800

Loppet började med en uppförsbacke på 1,4 km, benen kändes tunga men så fort jag kommit upp gick det lättare. Benen rullade på över berget och in i skogen, solen gassade och luften stod still mellan träden. Fram till första depån vid 7 km gick loppet fint, försökte få i mig bra med vätska då detta måste ha varit septembers varmaste dag på flera år! Vidare mot vätskestation nr. 2 vid 13,5 km, där fyllde jag på mitt vätskebälte. Även om kroppen och knoppen var ganska trött så kändes det skönt att kunna räkna ner, nu var hälften gjort! Vidare mot nästa station var mitt mål och väl där tryckte jag i mig en liquid för att få extra energi då jag visste att strax efter, vid 17,5 km, väntade en lång och seg backe.

Untitled-3
Precis innan backen stod mamma och pappa och hejade, kändes skönt att få lite extra energi just där och kände att jag kunde springa en bra bit upp i backen innan jag började gå… för ja, jag gick! Tror att jag hade 1 person som lunkade förbi mig i backen, annars gick vi tillsammans, pratade lite om hur härlig banan var och vilket underbart med hemskt jobbigt väder osv. Kom upp för backen och vek av in i skogen, nu var benen trötta och jag kände mig helt slut. Hade svårt att få upp benen och snubblade till lite över rötterna. Tog min sista liquid och tömde mina vätskedepåer. Kände mig helt uttorkad men kom ikapp en kille i en uppförsbacke som jag fick ta lite vatten av och sen såg jag nästa vätskestation, 1 km tidigare än planerat. Fick fyllt på mina små flaskor och fick höra att det bara var 4 km kvar till mål, jag som trodde att det var 5 kvar! Satte fart mot mål och även om det gick otroligt segt så var jag lite lycklig över att ha ”tjänat 1 km”. Kom till slut fram till asfaltsväg och då visste jag att målet var nära…
I mål som 9.e dam på tiden 1,46,19, helt slut och illamående men lite lyckligare. 🙂

Untitled-2

Isabelle Larsson
Göteborg

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s