Vätternrundan och Lidingöloppet avklarat av Ida Ekdahl från Älmhult

Ida Ekdahl har anlitat Aktivitus för att ta fram träningsupplägg inför Vättern och Lidingöloppet detta år. Läs hennes berättelse…

Hej Aktivitus!

Det blev aldrig någon filmning av löpsteget, men jag lyckades hålla mig ifrån skador under hela träningsprogrammet, bortsett från en liten känning i baksida lår sista månaden.

Resultatet från årets två stora mål:

* Tiden på Vättern blev 9:28 (målet var sub10 om jag körde i klunga), trots att jag endast körde i klunga halva rundan. Slitigt lopp, men med tanke på sluttiden så var det värt det (jag räknade ut att jag blev någonstans kring topp 110 av kvinnorna!).

* Lidingöloppet blev 2:54 (målet var 3:00-3.15 om jag höll mig skadefri), dessutom i ett tempo som var som ett ”långpass” i ansträngning och där jag orkade springa på i alla backarna hela vägen och löpa på utför. Underbar känsla under hela loppet! Extra nöjd med tanke på att jag aldrig hade sprungit längre än 13km innan den 30 juni!

Även om jag inte följde träningsprogrammet till punkt och pricka (trots allt blev det ganska få ST-pass, jag slarvade med backintervallerna och hälften av cyklingspassen blev som de blev eftersom jag körde med klubben fram till Vättern), så gav det mig en stadig grund att stå på, och en bra känsla för hur jag skulle anpassa träningen när det inte gick att få ihop det som jag ville.

Tack för de här månaderna, träningsprogrammet var nog årets bästa investering hittills!

Och för framtiden: gör ni program för triathlon? 🙂

( Aktivitus anmärkning:  Ja Ida, vi hjälper dig gärna med detta. Vi har en produkt som heter Triathlonpaket där det ingår laktat-test (uthållighetstest) på både löpband och testcykel samt mätning av maximal syreupptagningsförmåga för att bestämma rimliga mål, typ av träning samt potential. Ovanpå det ingår det ett personligt träningsprogram på 16 veckor där alla dina pass finns angivna i exakta termer så som tid, antal, puls, fart, watt eller vad som passar dina önskemål).

Vänligen Ida
idek

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s