Veckorapport v.44

Förra veckan så körde jag mitt första långpass sedan göteborgsvarvet. Det kändes riktigt bra och det kommer med stor sannolikhet bli en del långpass framöver då jag är anmäld till göteborsvarvet och lidingöloppet 2013. Jag hoppas Aktivitus lyckas sänka mina mjölksyranivåer för annars så kommer lidingöloppets backiga bana bli extremt jobbig.
Denna veckan körde jag ett eget upplägg i väntan på det nya från Aktivitus, jag fokuserade på att försöka hitta rätt belastning på testcykel, löpteknik och ett långpass. Det var väldigt länge sedan som kroppen klarade av att springa två dagar i rad så jag är väldigt nöjd med veckans prestation.

Tisdag: Tröskelintervaller på testcykel – Målet med passet var att hitta tröskelwatten med spd skor/nya sittpositionen. Jag startade på 220W men det räckte inte ens till att få upp pulsen i aerobisk zonen på första intervallen, ökade till 230W på andra intervallen men det räckte inte för att få upp pulsen i mer än 160bpm, ökade till 240W sista minuterna och då hamnade jag precis på 166bpm som är min aerobiska tröskel. Körde på 79-80 kadens hela tiden efter rekommendationer från Mattias. Jobbigare för benen än det brukar men helt klart det jag behöver bli bättre på.
Torsdag: Tabata, körde på 450W men var uppe i 470W vissa delar av intervallerna och jag måste öka antalet watt för att få rätt belastning. Spd skor och den nya sittpositionen är grym.
Fredag: LSD 40min med fokus på teknik.
Lördag: LSD 1h 45min i 5:10/km tempo, bra och lätt känsla, körde innan frukost och hade sällskap av brorsan. Körde med bara vatten i flaskan.

Nu är det bara att vänta på nya upplägget från Aktivitus.

//Mattias Ceder

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s