Härliga kortintervaller

Igår, i med hård konkurens med EM-fotboll och Lenny Krawitz, drog  Aktivitus löpgrupp iväg och utforskade den del av världen som består av korta intervaller. Efter samlingen på Aktivitus joggade vi up till Skatås motionscentral. På vägen dit hittade vi en fullständigt utmatade orienterare i diket. Han fick en bar, lite vatten, en klapp på axeln och ett lycka till innan han staplade hemmåt.

På en av grus 8:ans många raksträckor gick vi igenom syftet med korta intervaller och viktiga saker att tänka på före, under och efter ett intervall pass. Sen blev det dags att gå till handling. Ett halvt set med 20/40 intervaller på nivå 17-19 på Borg-skalan.

Nästa anhalt blev toppen på Brudarebacken och vidare till den sista backen up till TV-masterna. Där körde vi ett halvt set med de fruktade 40/6 intervallerna. Här handla det det om nivå 20 på Borgskalan! Jag blev grymt imponerad av deltagarnas vilja och jävlar anamma. Gruppen har säker ett spann på sub 40min till 60min på milen men alla var med och alla kämpade stenhårt! Jag själv som är en ganska utpräglad ensamtränare blev väldigt sporrad av att få köra intervaller med andra, en effektiv motivator att pressa ut max.

En välförtjänt jogg tillbaks till Aktivitus för att där ta lite eftersnack.

Nästa löpgrupp samlas den 27:e juni kl 18:30 på Töpelsgatan 7 Aktivitus. Innehållet är inte spikat i skrivande stund. Alla är hjärtligt välkomna den 27:e juni.

Jag har träningsvärk idag och jag tror att det är några till som har det 🙂

/ Rikard

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s