Bakslag

De senste veckorna har träningen inte gått enligt plan. Efter att legat en halvvecka efter i tidsplanen hoppades jag på att kunna ta igen lite tid under påskhelgen och följande vecka. Jag plussade även på med lite fuktionell styrketräning med goda vänner och jag kännde mig pigg och stark i kroppen. Men en morgon vaknade jag med en omotiverad smärta i höften. Jag kunnde inte finna någon igentlig anledning till smärtan och härledde det till att jag legat konstigt under natten. Smärta gick inte över utan tilltog under dagen och efter ett mycket kort försök insåg jag att jag måste ställa in den planerade träningen. Jag bokad omgående en tid hos en naprapaten och där fick jag beskedet att en senplatta i sätet, där lårmuskeln fäster var inflamerad och jag beodrades att vila! Så planen att ta igen tid i schemat byttes till att jag tappade ytterligare en halv vecka och ligger nu en vecka sent i förhållande till plan. Fyra dagar senare med vila, Voltaren och återbesök hos naprapaten så var det återdags för ett träningspass. Jag startade med ett tröskel intervallpass om 8min/2min*4. Det blev ett bra pass i högt tempo och dagen efter så följde jag med Sina Andersson mfl på ett lungt och skönt varv på GBG-varvs banan.

Mina tankar har denna vecka varit fyllda av en längtan, en längtan till Marocko och Marathon de Sable som startade i Lördags. Jag hade förmånen att få uppleva detta lopp, som deltagare, för året och det är bland det häftigaste jag gjort i hela mit liv. Jag skulle om jag hade möjlighet utan tvekan ställa mig på startlinjen i Marathon de Sable igen. Nu står jag inte där på start linjen men jag följer loppet noga på nätet och främst de åtta svenskar som just nu kämpar sig fram i den magiskt vackra men ack så oförlåtande ökenlandskapet. När jag deltog förra året fick jag under kvällarna i lägret pappersutskrifter på mail som skickats till mig. Jag fick mail från nära och kära men också från en hel del människor som för mig var helt okända. Dessa mail var oerhört uppskattade och var en mycket stark motivations höjare. Därför skulle jag vilja be er läsare att skicka en hälsning til de svenska deltagarna. Genom att klicka på länken så kommer du tilll den sidan där du kan skicka mail till deltagarn (http://www.marathondessables.com/en/messages/write-to-a-competitor.html). De svenska deltagarna är    963 Tomas Eriksson, 953 Nils Johan Reberg, 982 Karl Magnus Johansson, 137 Henrik Rexed, 977 Jakob Klcovansky, 978 Jakob Kegel och 1077 Sarah Grey.

Förra året under Marthon de Sable skrev jag dagsrapporter från tävlingen som publicerades här på Aktivitus bloggen. Jag kommer i mitt nästa blogginlägg publicerar en samanfattning av dessa rapporter.

Det var det hela för denna gången

/ Rikard Hallgren

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s